Avdelning Bamse & Pippi

 

Bamse och Pippi är våra två avdelningar för barn mellan 3-6 år. Bamse håller till på andra våningen och har plats för 20 barn. Högst upp i huset huserar Pippi med plats för 18 barn. På varje avdelning arbetar tre personal, varav två är Montessoripedagoger.
På Pippi och Bamse får barnen stort utrymme att själva välja sina aktiviteter, allt efter behov och lust. Skapande material står därför alltid framme.

Utöver Maria Montessoris verktyg använder vi moderna kreativa arbetsmaterial. Det kan vara material för att träna fin- och grovmotorik, de fem sinnena samt lära om djur och natur, siffror och bokstäver. Båda avdelningarna har självklart också plats för bygglekar, dockvrå, pussel och spel. Uppskattat bland barnen är bak av mellanmålsbröd liksom våra gemensamma sångstunder.

De mynnar varje år ut i julfirande med luciatåg samt en stor sommarfest. På Bamse och Pippi gör vi även regelbundna utflykter och varannan vecka har vi gymnastik i en riktig gymnastiksal. Vårt mål är kort och gott att skapa en rolig och stimulerande miljö för barnen att trivas och utvecklas i.


En dag på Bamse och Pippi kan se ut så här:

 

07.30


Avdelningen öppnar. Lugn start på dagen. Lek och skapande. Barnen får enskild hjälp av personal för arbete med Montessorimaterial. Under vår, sommar och höst är vi ofta utomhus under senare delen av förmiddagen.

11.00


Lunch

12.00


Fri lek i trädgården året runt.

 

14.30


Mellanmål

15.00


Leken eller det egna arbetet forsätter tills dagen är slut. Under vår, sommar och höst är vi oftast utomhus.